Rajski kutak Radoslava Krstića niče uz obalu Crnog Rzava

Radoje Tasić
Rajski kutak Radoslava Krstića niče uz obalu Crnog Rzava

Višegrad - Vardište kod Višegrada važi za gotovo idealno mjesto za provođenje mirnih penzionerskih dana, a da bi mještani imali nove sadržaje u srcu prirode, potrudio se Vojkan Krstić iz Beograda, koji sa ocem Radoslavom uz rijeku Crni Rzav pravi kutak za odmor i uživanje.

Radoslav Krstić, na čijem imanju posljednjih dana vrvi kao u košnici, kaže da su odlučili da ovo bajkovito mjesto pretvore u prostor za odmor, uživanje, druženje, ljudske razgovore i da i budućim generacijama Vardištana ostave nešto što će ih podsjećati na njih.

- Kuća je bila oronula i sklona tome da se pretvori u gomilu drveta i kamena, ali su joj majstori udahnuli novi život. Sada je zid podruma oplemenjen kamenim pločama iz Međeđe, a sprat i potkrovlje su dobili novi izgled. Neobični ukrasi su u stvari komadi drveta odrezani od starih šljiva, topola i hrasta - objašnjava Krstić.

Krstići su započeli gradnju još jedne kuće od drveta sa prostranim ograđenim dvorištem.

- Ovo je sada kuća za odmor članova naše porodice i poslovnih prijatelja i drugih gostiju kojima se dopadne naše mjesto - kaže Krstić.

Od stare kuće prema brdu izgrađena je osvijetljena staza prema vidikovcu, odakle se najljepše vide Rzav i sela na njegovoj lijevoj obali.

Vrijedni domaćini očistili su put Donje - Gornje Vardište, ofarbali metalnu konstrukciju mosta na Rzavu, a namjeravaju i da rekonstruišu staru vodenicu.

- Na ovom raščišćenom terenu, pored rijeke, izgradićemo veliki bazen koji će biti otvorenog tipa sa besplatnim ulazom za sve stanovnike ove mjesne zajednice i višegradske opštine - dodaje Krstić.

Sve što je dosad urađeno na imanju Krstića  stvoreno je za samo mjesec. Oni kažu da će svi planirani objekti sa bazenom i uređenjem obale Rzava biti završeni do početka ljeta iduće godine, kada je planirano njihovo svečano otvaranje.

Angažovali mještane

Krstići su na gradilištu na svom imanju angažovali petnaestak mještana. To je bila prilika i da svojim komšijama pruže priliku da zarade, ali i da učestvuju u gradnji mjesta na kojem će kasnije moći uživati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana