Рајски кутак Радослава Крстића ниче уз обалу Црног Рзава

Радоје Тасић
Рајски кутак Радослава Крстића ниче уз обалу Црног Рзава

Вишеград - Вардиште код Вишеграда важи за готово идеално мјесто за провођење мирних пензионерских дана, а да би мјештани имали нове садржаје у срцу природе, потрудио се Војкан Крстић из Београда, који са оцем Радославом уз ријеку Црни Рзав прави кутак за одмор и уживање.

Радослав Крстић, на чијем имању посљедњих дана врви као у кошници, каже да су одлучили да ово бајковито мјесто претворе у простор за одмор, уживање, дружење, људске разговоре и да и будућим генерацијама Вардиштана оставе нешто што ће их подсјећати на њих.

- Кућа је била оронула и склона томе да се претвори у гомилу дрвета и камена, али су јој мајстори удахнули нови живот. Сада је зид подрума оплемењен каменим плочама из Међеђе, а спрат и поткровље су добили нови изглед. Необични украси су у ствари комади дрвета одрезани од старих шљива, топола и храста - објашњава Крстић.

Крстићи су започели градњу још једне куће од дрвета са пространим ограђеним двориштем.

- Ово је сада кућа за одмор чланова наше породице и пословних пријатеља и других гостију којима се допадне наше мјесто - каже Крстић.

Од старе куће према брду изграђена је освијетљена стаза према видиковцу, одакле се најљепше виде Рзав и села на његовој лијевој обали.

Вриједни домаћини очистили су пут Доње - Горње Вардиште, офарбали металну конструкцију моста на Рзаву, а намјеравају и да реконструишу стару воденицу.

- На овом рашчишћеном терену, поред ријеке, изградићемо велики базен који ће бити отвореног типа са бесплатним улазом за све становнике ове мјесне заједнице и вишеградске општине - додаје Крстић.

Све што је досад урађено на имању Крстића  створено је за само мјесец. Они кажу да ће сви планирани објекти са базеном и уређењем обале Рзава бити завршени до почетка љета идуће године, када је планирано њихово свечано отварање.

Ангажовали мјештане

Крстићи су на градилишту на свом имању ангажовали петнаестак мјештана. То је била прилика и да својим комшијама пруже прилику да зараде, али и да учествују у градњи мјеста на којем ће касније моћи уживати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана