Пројект менаџер у општину Котор Варош под лупом

Д. Г.
Пројект менаџер у општину Котор Варош под лупом

Котор Варош - Замјеник начелника Котор Вароша Младен Тривуновић из СДС-а и Клуб одборника те странке у Скупштини општине поднијели су пријаву Управној инспекцији у којој су навели да је на позицију пројект менаџера у општинску управу незаконито запослен кадар ДНС-а Горан Ђурић.

У пријави коју су потписали Тривуновић и предсједник Клуба одборника СДС-а у Скупштини општине Котор Варош Милорад Савановић наведено је да је пријемом пројект менаџера прекршен низ прописа којима су регулисани пријем радника, односно службеника у општинску управу. Наведено је да је опис његових послова који је дефинисан важећим Правилником о организацији и систематизацији радних мјеста општинске управе Котор Варош у супротности са Уредбом о начелима за унутрашњу организацију и систематизацију радних мјеста у општинској управи. У пријави је истакнуто и да је у правилнику прописано и да лице које обавља наведене послове има статус службеника треће категорије и да је један од услова за то радно мјесто 180 ECTS бодова и година радног искуства.

 - То је незаконито и супротно Уредби о категоријама, звањима и условима за обављање послова службеника у јединицама локалне самоуправе којом је за службеника треће категорије прописано као услов четворогодишњи студиј или први циклус студија са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и најмање три године радног искуства у траженом степену образовања и положен испит за рад у управи који поменуто лице нема - истакнуто је у пријави.

СДС наводи да је начин попуњавања радног мјеста пројект менаџер незаконит и у супротности и са Законом о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе, те да се рјешење о постављењу позива на дио закона који предвиђа именовање градског менаџера, иако Котор Варош нема статус града.

- Лице које обавља наведене послове је отпуштено из јавне установе чији је оснивач општина Котор Варош и то као посљедица теже повреде радне дужности. Диплома коју посједује референт стечена је недавно и спорно је радно искуство које ово лице посједује - наведено је у пријави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана