Opština Petrovac-Drinić: Gradnja Vatrogasnog doma mimo propisa

V. K.
Opština Petrovac-Drinić: Gradnja Vatrogasnog doma mimo propisa

Banjaluka - Glavna služba za reviziju javnog sektora RS dala je mišljenje sa rezervom opštini Petrovac-Drinić, jer su utvrđene mnoge nepravilnosti, a posebno prilikom izgradnje Vatrogasnog doma.

Revizori su utvrdili nedostatke u projektnoj dokumentaciji i da je odabran izvođač radova koji je dostavio nepotpunu ponudu.

- Nije dostavljena garancija za dobro izvršenje ugovora, dio radova nije izveden u skladu sa tenderskom dokumentacijom i prihvaćenom ponudom, ugrađeni su materijali lošijeg kvaliteta i sa nižom cijenom, a fakturisani po višoj cijeni iz ponude - naveli su revizori i dodali da je time u više navrata prekršen Zakon o javnim nabavkama BiH.

Mišljenje sa rezervom opštini Petrovac je dato i zbog toga što je budžet za 2013. godinu donesen tek krajem marta te godine, što nije u skladu sa zakonskim propisima RS.

- Skupština opštine je 25. marta 2013. godine usvojila budžet za 2013. godinu u iznosu od 1,1 milion KM i odluku o izvršenju budžeta, što nije u skladu sa budžetskim kalendarom iz Zakona o budžetskom sistemu RS. Zbog toga je opština u prvom kvartalu funkcionisala na odluci o privremenom finansiranju - navodi se u revizorskom izvještaju, na čiji nacrt opštinari nisu imali primjedbe.

Opština Petrovac lani je potrošila 989.232, a samo za lična primanja zaposlenih otišlo je oko 380.000 KM. Za naknade za topli obrok date su 33.000, a za prevoz na posao 6.688 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana