Општина Петровац-Дринић: Градња Ватрогасног дома мимо прописа

В. К.
Општина Петровац-Дринић: Градња Ватрогасног дома мимо прописа

Бањалука - Главна служба за ревизију јавног сектора РС дала је мишљење са резервом општини Петровац-Дринић, јер су утврђене многе неправилности, а посебно приликом изградње Ватрогасног дома.

Ревизори су утврдили недостатке у пројектној документацији и да је одабран извођач радова који је доставио непотпуну понуду.

- Није достављена гаранција за добро извршење уговора, дио радова није изведен у складу са тендерском документацијом и прихваћеном понудом, уграђени су материјали лошијег квалитета и са нижом цијеном, а фактурисани по вишој цијени из понуде - навели су ревизори и додали да је тиме у више наврата прекршен Закон о јавним набавкама БиХ.

Мишљење са резервом општини Петровац је дато и због тога што је буџет за 2013. годину донесен тек крајем марта те године, што није у складу са законским прописима РС.

- Скупштина општине је 25. марта 2013. године усвојила буџет за 2013. годину у износу од 1,1 милион КМ и одлуку о извршењу буџета, што није у складу са буџетским календаром из Закона о буџетском систему РС. Због тога је општина у првом кварталу функционисала на одлуци о привременом финансирању - наводи се у ревизорском извјештају, на чији нацрт општинари нису имали примједбе.

Општина Петровац лани је потрошила 989.232, а само за лична примања запослених отишло је око 380.000 КМ. За накнаде за топли оброк дате су 33.000, а за превоз на посао 6.688 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана