Одржана пољопривредна изложба у Рогатици: Награђен 131 излагач

С. М.
Одржана пољопривредна изложба у Рогатици: Награђен 131 излагач

Рогатица - Регионална пољопривредна изложба окупила је 175 пољопривредних произвођача и других излагача из сарајевско-романијске и горњодринске регије.

Награђен је чак 131 излагач, а фонд награда је износио 22.620 марака. Да у Рогатици не мањка успјешних сточара, потврђује и то што су награде у овој области припале Мили Јагодићу, Николи Петровићу, Витомиру Витомиру и Радомиру Ћебићу, а сви су из ове  општине.

Љубитељи коња остали су помало разочарани јер је ових животиња из године у годину све мање на изложби, па је овај пут представљено само 13 грла. Ипак, произвођачи кромпира нису изневјерили, па их је на изложбу дошло 27 и сви су награђени.

Скоруп-кајмаком, као новим брендом сарајевско-романијске регије похвалило се 19 произвођача. С обзиром на то да је конкуренција била јака, екстра класом оцијењено је чак пет учесница које је предводила Јеленка Нинковић из Вишеграда. Бројни посјетиоци су застајали поред штанда са домаћом храном, а ништа мање нису били посјећени ни они са рукотворинама. Ипак, жири је пресудио да најбољи штанд имају Војко и Слађа Ујић, те пчелар Радислав Јанковић.

                                                                                                       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана