Održana poljoprivredna izložba u Rogatici: Nagrađen 131 izlagač

S. M.
Održana poljoprivredna izložba u Rogatici: Nagrađen 131 izlagač

Rogatica - Regionalna poljoprivredna izložba okupila je 175 poljoprivrednih proizvođača i drugih izlagača iz sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

Nagrađen je čak 131 izlagač, a fond nagrada je iznosio 22.620 maraka. Da u Rogatici ne manjka uspješnih stočara, potvrđuje i to što su nagrade u ovoj oblasti pripale Mili Jagodiću, Nikoli Petroviću, Vitomiru Vitomiru i Radomiru Ćebiću, a svi su iz ove  opštine.

Ljubitelji konja ostali su pomalo razočarani jer je ovih životinja iz godine u godinu sve manje na izložbi, pa je ovaj put predstavljeno samo 13 grla. Ipak, proizvođači krompira nisu iznevjerili, pa ih je na izložbu došlo 27 i svi su nagrađeni.

Skorup-kajmakom, kao novim brendom sarajevsko-romanijske regije pohvalilo se 19 proizvođača. S obzirom na to da je konkurencija bila jaka, ekstra klasom ocijenjeno je čak pet učesnica koje je predvodila Jelenka Ninković iz Višegrada. Brojni posjetioci su zastajali pored štanda sa domaćom hranom, a ništa manje nisu bili posjećeni ni oni sa rukotvorinama. Ipak, žiri je presudio da najbolji štand imaju Vojko i Slađa Ujić, te pčelar Radislav Janković.

                                                                                                       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana