Одржан концерт Да васкрсне добро у нама

Срна
Одржан концерт Да васкрсне добро у нама

Источно Сарајево - Традиционални хуманитарни концерт под називом "Да васкрсне добро у нама" и ове године одржан је у Источном Сарајеву поводом васкршњих празника, а присуствовао је велики број грађана чији ће новчани прилози прикупљени овом приликом бити подијељени социјално угроженим суграђанима.

Концерт на којем су учествовали млади из Средњошколског центра, Основне музичке школе из Источног Сарајева и дјеца из вртића "Вратите нам осмјех", организовали су Српска православна црквена општина новосарајевска у Источном Новом Сарајеву, Удружење омладине и родитеља "Вратите нам осмјех" и Форум театар у Културном центру Источно Ново Сарајево.


Извршни директор Удружења "Вратите нам осмјех" Зденка Марић подсјетила је да је ово трећа година како се организује ова активност, која прераста у традиционалну.

Марићева је изјавила Срни да је жеља била да се у вријеме васкршњих празника поклони један дан лицима са инвалидитетом и дјеци са потешкоћама у развоју, "мада они заслужују да сваки дан буде њихов".

Она је истакла да су у програму учествовали искључиво млади јер је намјера била да се на тај начин код младих генерација од малена развија сензибилитет према хуманитарном раду и добротворним акцијама.

"Сва средства прикупљена вечерас од прилога грађана биће додијељена члановима удружења, материјално угроженим породицама и омладини са инвалидитетом", нагласила је Марићева.

Парох новосарајевски Младен Дробњак рекао је да је и овогодишња идеја хуманитарног концерта, као и претходних, да се у вријеме васкршњих празника подстакну сви суграђани, људи добре воље и вјерници да помогну једни другима, да се прихвате други и другачији којима је потребна помоћ.

"жЉубимо једни другеж порука је коју нам шаље Христос и по којој ћемо бити познати да смо његови ученици", истакао је парох Дробњак и додао да грађани Источног Сарајева одлично прате и одазивају се овим хуманитарним акцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана