Нови Град: Вјетар ствара наносе од два метра, у Крупи 110 цм снијега ФОТО

ATV, Срна
Нови Град: Вјетар ствара наносе од два метра, у Крупи 110 цм снијега ФОТО

У вишим предјелима општине Нови Град вјетар је створио наносе снијега и до два метра, и већина путних праваца у тим предјелима је непроходна, рекао је начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове Зоран Мијатовић.

У Новом Граду је пало нових 28 центиметара снијега чија је висина достигла пола метра, а у вишим предјелима и преко 70 центиметара због чега зимске службе поново чисте градске улице и путеве првог приоритета.

У Основној школи "Бранко Ћопић” Доњи Агићи наставе неће бити до петка, 2. марта, због временских неприлика, рекао је директор школе Миленко Томић и додао да је за ову одлуку прибављена сагласност ресорног министарства Српске.

У Основној школи "Драган Вујановић” Сводна данас, сутра и у четвртак, 1. марта, наставе неће бити у централној школи и подручним одјељењима, рекао је директор Миодраг Зорић.

У Основној школи "Свети Сава” данас и сутра неће бити наставе у подручним одјељењима Рашће, Мала Новска Рујишка и Блатна.

У подручним одјељењима Основне школе "Вук Караџић” данас у школу није дошло 50 одсто ученика, а часови у школи у Добрљину други дан су скраћени на 35 мин.

Директор Гимназије "Петар Кочић” Нови Град Зоран Марић рекао је да у овој школи данас нема око 120 ученика путника, а часови су скраћени на 30 минута.

У Средњошколском центру "Ђуро Радамановић”, према ријечима директора Гордане Вујановић, данас није дошло око 60 одсто ученика, углавном из Ћела, Соколишта, Радомировца и са подручја општине Крупа на Уни.

Скраћена су аутобуске линије за Бушевић до Блатне, за Кршље до Дреника и за Деветаке до Сводне, не саобраћају аутобуси на правцима за Дубовик, Таблу, Дамјаниће, Масловаре и Јоховицу.

Превозници су упутили допис школама и општини Нови Град да сутра и у четвртак, 1. марта, неће обављати превоз на локалним аутобуским линијама, те да се у складу с тим одгоди настава.

У Крупи  има више од метар снијега

Нови снијег који је падао на подручју општине Крупа на Уни додатно је отежао ситуацију у овој општини, а у неким насељима има и више од 110 центиметара снијега, рекао је Срни начелник Младен Кљајић.

Кљајић је навео да на мјерном мјесту у Доњем Дубовику јутрос има 91 центиметар снијега, али да је у насељима Бушевим, Петровићи, Хашани и Средњи Дубовик висина снијега изнад 110 центиметара.

"Локални путеви су прочишћени колико је то било могуће и нема непроходних, али се саобраћај отежано одвија”, рекао је он.

Према његовим ријечима, није било дојава о угрожености становника и оштећењу објеката у овој општини, а регионални путни правци чисте се и јутрос.

У општини Крупа на Уни наставе нема од петка, 23. фебруара у Основној школи "Бранко Ћопић” а у општинској администрацији дежурају радници који не путују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана