Мирко Мајкић стигао до Дервенте

Срна
Мирко Мајкић стигао до Дервенте

Дервента - Мирко Мајкић из Бањалуке који је кренуо на ходочашће до Свете Горе, са циљем да промовише хуманитарни број 1416 за помоћ тридесетогодишњем Мирославу Мирнићу, обољелом од меланома, стигао је у дервентско насеље Агићи.

"Овдје ћу вечерас и сутра одмарати, прање веша, санирање жуљева. Пређено је данас 30 километара, било је искушења да одустанем, али нема одустајања", написао је на "Фејзбук" профилу Мајкић.


Мајкић се, у мајици са бројем 1416, прво запутио до Прњавора, гдје је синоћ преноћио, а јутрос након молитве у Храму Светог Георгија наставио је даље.

Планира да прође кроз Дервенту, Модричу, Шамац, Брчко, затим до Бијељине, Зворника, па кроз Србију и Македонију до Свете Горе.

Њему је ово четврто ходочашће, 2013. године пјешачио је, каже, 800 километара до Косова и Метохије, а два пута ишао је и до манастира Острог.

Мирка су у његову хуману мисију испратили пријатељи, који су дошли испред Храма Христа Спаситеља да му дају подршку да истраје на тешком путу.

До краја октобра активан је хуманитарни број 1416 за помоћ у лијечењу Мирослава Мирнића /31/ који је оболио од малигног карцинома.

Мирнићу је новац неопходан за набавку лијека, а позивом на број грађани дарују једну марку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана