Mirko Majkić stigao do Dervente

Srna
Mirko Majkić stigao do Dervente

Derventa - Mirko Majkić iz Banjaluke koji je krenuo na hodočašće do Svete Gore, sa ciljem da promoviše humanitarni broj 1416 za pomoć tridesetogodišnjem Miroslavu Mirniću, oboljelom od melanoma, stigao je u derventsko naselje Agići.

"Ovdje ću večeras i sutra odmarati, pranje veša, saniranje žuljeva. Pređeno je danas 30 kilometara, bilo je iskušenja da odustanem, ali nema odustajanja", napisao je na "Fejzbuk" profilu Majkić.


Majkić se, u majici sa brojem 1416, prvo zaputio do Prnjavora, gdje je sinoć prenoćio, a jutros nakon molitve u Hramu Svetog Georgija nastavio je dalje.

Planira da prođe kroz Derventu, Modriču, Šamac, Brčko, zatim do Bijeljine, Zvornika, pa kroz Srbiju i Makedoniju do Svete Gore.

Njemu je ovo četvrto hodočašće, 2013. godine pješačio je, kaže, 800 kilometara do Kosova i Metohije, a dva puta išao je i do manastira Ostrog.

Mirka su u njegovu humanu misiju ispratili prijatelji, koji su došli ispred Hrama Hrista Spasitelja da mu daju podršku da istraje na teškom putu.

Do kraja oktobra aktivan je humanitarni broj 1416 za pomoć u liječenju Miroslava Mirnića /31/ koji je obolio od malignog karcinoma.

Mirniću je novac neophodan za nabavku lijeka, a pozivom na broj građani daruju jednu marku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana