Миличевић: Наставак реализације два вишемилионска пројекта у Теслићу

Срна
Миличевић: Наставак реализације два вишемилионска пројекта у Теслићу

Теслић - Начелник општине Теслић Милан Миличевић најавио је за текућу годину наставак реализације два вишемилионска пројекта - водоснадбијевања, каналисања и пречишћавања отпадних вода, те уређења корита ријеке Усоре.

Миличевић је рекао Срни да је у току друга фаза пројекта "Фишер", укупног износа око 9.000.000 КМ, чијом реализацијом ће се обезбиједити водоснадбијевање за око три четвртине становника ове општине.


"Прва фаза је завршена постављањем примарне канализационе и водоводне мреже у урбаном дијелу и приградским мјесним заједницима", изјавио је Миличевић.

Он је навео да се у другој фази довршава примарни вод Чечавски крак, укупне дужине 37 километара, од којих је 30 километара већ завршено.

"У оквиру примарног вода раде се и велики резервоари воде, од којих је највећи у Стењаку капацитета од 2.500 метара кубних воде, као и пратеће пумпне станице", рекао је Миличевић.

Он очекује да ће се радови довршити до краја текуће године и представљати добру позицију за полагање секундарне водоводне мреже за Чечавски крак, који обухвата насеља Радња, Укриница, Растуша и Чечава.

Миличевић је навео да се настављају и радови на уређењу корита ријеке Усоре изградњом обалоутврде од Маргите дуж урбаног дијела града, вриједности око 2.500.000 КМ, чијом изградњом ће се ријешити проблем опасности од поплава.

Миличевић је навео да општински буџет за текућу годину износи 17.250.000 КМ, и у складу са приливом најавио редовне активности на сервисирању основних потреба општине, између осталог капитална улагања у инфраструктуру, подстицаје у пољопривреди и запошљавање у пољопривреди, социјална давања, унапређење предузетништва.

Он је навео да је велики дио посла одрађен и на пројекту топлификације, како би се стекли услови да у наредном периоду почне пилот-пројекат топлификације ужег градског језгра на био-масу.

Заједно са међународним институцијама у току ове године реализоваће се и пројекти топлификације двије основне школе у Блатници и Теслићу.

Он каже да ће грант средствима Владе Хрватске уз учешће општине Теслић ове године бити реализован пројекат изградње моста код Слатине који води према Конџилу.

Миличевић је задовољан радом локалне Канцеларије за дијаспору, за коју каже да је значајно унаприједила комуникацију са суграђанима у иностранству, убрзала њихове административне послове, али и мотивисала да одређени број привредника уложи у Теслић и отвори погоне на нивоу малих и средњих предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана