Љубитељи добре капљице уживају у врхунским винима

М. Л.
Љубитељи добре капљице уживају у врхунским винима

Бањалука – Јубиларни, десети Интернационални салон вина "Виносаур", који је свечано отворен јуче у бањалучком хотелу "Босна", окупио је рекордних 85 излагача.

У протеклој деценији на овој смотри врхунских произвођача вина, винског асесоара и опреме, сира, пршуте и маслина представило се више од 250 излагача из БиХ, региона и најзначајнијих европских и свјетских винских регија.

Директор компаније "Фрутела", која је организатор манифестације, Ненад Малешевић рекао је да су се у ову причу упустили стидљиво прије десет година са 20 излагача.

- Трудили смо се да сваке године доведемо нове излагаче и сада имамо рекордан број, 65 у винском и 20 излагача у гастро сегменту - рекао је Малешевић и додао да ће посјетиоци у два дана, колико траје манифестација, имати прилику да пробају и вина из Француске, Шпаније, Новог Зеланда и Јужне Африке.

Винарија "Вукоје" представила је врхунска вина из својих подрума, за које су ове године побрали 16 медаља на највећем винском такмичењу, које је одржано у Бечу.

- Ово је једна од најбољих манифестација на простору бивше Југославије. Организација је врхунска и окупља најбоље домаће и свјетске винаре - рекао је власник винарије "Вукоје" Зоран Обрен Вукоје.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић је рекао да је "Виносаур" бренд града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана