Ljubitelji dobre kapljice uživaju u vrhunskim vinima

M. L.
Ljubitelji dobre kapljice uživaju u vrhunskim vinima

Banjaluka – Jubilarni, deseti Internacionalni salon vina "Vinosaur", koji je svečano otvoren juče u banjalučkom hotelu "Bosna", okupio je rekordnih 85 izlagača.

U protekloj deceniji na ovoj smotri vrhunskih proizvođača vina, vinskog asesoara i opreme, sira, pršute i maslina predstavilo se više od 250 izlagača iz BiH, regiona i najznačajnijih evropskih i svjetskih vinskih regija.

Direktor kompanije "Frutela", koja je organizator manifestacije, Nenad Malešević rekao je da su se u ovu priču upustili stidljivo prije deset godina sa 20 izlagača.

- Trudili smo se da svake godine dovedemo nove izlagače i sada imamo rekordan broj, 65 u vinskom i 20 izlagača u gastro segmentu - rekao je Malešević i dodao da će posjetioci u dva dana, koliko traje manifestacija, imati priliku da probaju i vina iz Francuske, Španije, Novog Zelanda i Južne Afrike.

Vinarija "Vukoje" predstavila je vrhunska vina iz svojih podruma, za koje su ove godine pobrali 16 medalja na najvećem vinskom takmičenju, koje je održano u Beču.

- Ovo je jedna od najboljih manifestacija na prostoru bivše Jugoslavije. Organizacija je vrhunska i okuplja najbolje domaće i svjetske vinare - rekao je vlasnik vinarije "Vukoje" Zoran Obren Vukoje.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je rekao da je "Vinosaur" brend grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana