Jugović: Mala seoska gazdinstva - nukleus razvoja poljoprivrede Pala

Srna
Jugović: Mala seoska gazdinstva - nukleus razvoja poljoprivrede Pala

Pale - Kandidat Koalicije "Složno za Pale" za načelnika opštine Pale Boško Jugović /SNSD/ poručio je večeras u Mokrom da su potencijali te mjesne zajednice, koji se moraju iskoristiti s ciljem većeg zapošljavanja, oblasti poljoprivrede i šumarstva.

Jugović je na tribini SNSD-a Pale rekao da će, ukoliko pobjedi na predstojećim lokalnim izborima, putem podsticaja za poljoprivredu, razvojem šumarstva, otvaranjem pogona za finalnu preradu drveta stvarati mogućunost za zapošljavanje.


On je rekao da bi u tome pomoglo i formiranje malih seoskih gazdinstva koja bi bila nukleus razvoja poljoprivrede.

"Podržaćemo razvoj cijele opštine. Od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dobili smo iskreno obećanje da će on i Vlada Srpske opštini Pale pomoći sa jednom finansijskom injekcijom kako bi lakše premostili ekonomsku krizu u kojoj se nalazi čitav region", istakao je on.

Jugović je naglasio da bi, dolaskom na mjesto načelnika, prvo promijenio odnos opštine prema lokalnoj zajednici.

"Mjesna zajednica Mokro trebalo bi da ima svoje predstavnike koji mogu dostojno da delegiraju probleme sa kojima se suočavaju, a da opštinska vlast to razumi i pomogne. Mi ćemo na tome insistirati i nijedan budžet neće biti kreiran bez učešća mjesnih zajednica", naveo je on.

Prisutnim građanima predstavljeni su i kandidati SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine.

Koaliciju "Složno za Pale" čine SNSD, DNS, SP, Pokret za naš grad, Ujedinjena Srpska, Savez za demokratsku srpsku i Ekološka partija Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana