Југовић: Мала сеоска газдинства - нуклеус развоја пољопривреде Пала

Срна
Југовић: Мала сеоска газдинства - нуклеус развоја пољопривреде Пала

Пале - Кандидат Коалиције "Сложно за Пале" за начелника општине Пале Бошко Југовић /СНСД/ поручио је вечерас у Мокром да су потенцијали те мјесне заједнице, који се морају искористити с циљем већег запошљавања, области пољопривреде и шумарства.

Југовић је на трибини СНСД-а Пале рекао да ће, уколико побједи на предстојећим локалним изборима, путем подстицаја за пољопривреду, развојем шумарства, отварањем погона за финалну прераду дрвета стварати могућуност за запошљавање.


Он је рекао да би у томе помогло и формирање малих сеоских газдинства која би била нуклеус развоја пољопривреде.

"Подржаћемо развој цијеле општине. Од предсједника Републике Српске Милорада Додика добили смо искрено обећање да ће он и Влада Српске општини Пале помоћи са једном финансијском ињекцијом како би лакше премостили економску кризу у којој се налази читав регион", истакао је он.

Југовић је нагласио да би, доласком на мјесто начелника, прво промијенио однос општине према локалној заједници.

"Мјесна заједница Мокро требало би да има своје представнике који могу достојно да делегирају проблеме са којима се суочавају, а да општинска власт то разуми и помогне. Ми ћемо на томе инсистирати и ниједан буџет неће бити креиран без учешћа мјесних заједница", навео је он.

Присутним грађанима представљени су и кандидати СНСД-а за одборнике у Скупштини општине.

Коалицију "Сложно за Пале" чине СНСД, ДНС, СП, Покрет за наш град, Уједињена Српска, Савез за демократску српску и Еколошка партија Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана