Igor ne gubi nadu da će stati na svoje noge

K. Ć.
Igor ne gubi nadu da će stati na svoje noge

BRATUNAC - Dosadašnji tretmani implementacije matičnih ćelija na moskovskoj klinici "Neurovita" vratili su nadu Igoru Dundiću (28) iz Bratunca da će prohodati jer je u novembru prošle godine prvi put poslije sedam godina vezanosti za postelju stao na svoje noge.

- Veliku zahvalnost dugujemo plemenitim ljudima koji su se zahvaljujući "Glasu Srpske" i drugim medijima odazvali na naše pozive za pomoć. Da nismo dobili pomoć, Igor bi i dalje bio potpuno paralizovan - rekla je njegova majka Mileva.

Dodajući da su do sada šest puta boravili u Rusiji istakla je da se Igoru poslije trećeg tretmana vratio osjećaj u nogama, koji je izgubio u avgustu 2003. godine, kada mu je u saobraćajnoj nezgodi teško povrijeđena kičma.

Govoreći o teškim danima borbe da Igoru očuva mišićnu muskulaturu i prvom odlasku u Rusiju Mileva je naglasila da ne bi sve to izdržala da nije bilo dobročinstva i velike podrške ljudi plemenitog srca, čija imena čuva u nadi da će im jednog dana zahvaliti za svesrdnu pomoć.

- Ruski doktori rekli su nam da su potrebna još dva tretmana matičnim ćelijama i 24. jula trebalo bi da budemo u Moskvi. Uspjeli smo da obezbijedimo tek polovinu od 5.500 evra, koliko košta jedan tretman, rekla je Mileva.

Mileva Dundić je samohrana majka, a radi kao službenica u srebreničkom Osnovnom sudu. Njen suprug Branislav umro je 1994. godine, a od tada živi sa Igorom u kući svojih roditelja u Bratuncu. Poslije nedavne smrti majke i oca Mileva je, kaže, prinuđena da više od osam časova ostavlja samog Igora u porodičnoj kući.

Žiro-račun

Samohrana majka je apelovala na ljude dobre volje da pomognu njenom sinu Igoru da ode na tretman u Rusiju. U tu svrhu u NLB Razvojnoj banci u Bratuncu otvoren je žiro račun: 562-100-80139851-48.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana