Игор не губи наду да ће стати на своје ноге

К. Ћ.
Игор не губи наду да ће стати на своје ноге

БРАТУНАЦ - Досадашњи третмани имплементације матичних ћелија на московској клиници "Неуровита" вратили су наду Игору Дундићу (28) из Братунца да ће проходати јер је у новембру прошле године први пут послије седам година везаности за постељу стао на своје ноге.

- Велику захвалност дугујемо племенитим људима који су се захваљујући "Гласу Српске" и другим медијима одазвали на наше позиве за помоћ. Да нисмо добили помоћ, Игор би и даље био потпуно парализован - рекла је његова мајка Милева.

Додајући да су до сада шест пута боравили у Русији истакла је да се Игору послије трећег третмана вратио осјећај у ногама, који је изгубио у августу 2003. године, када му је у саобраћајној незгоди тешко повријеђена кичма.

Говорећи о тешким данима борбе да Игору очува мишићну мускулатуру и првом одласку у Русију Милева је нагласила да не би све то издржала да није било доброчинства и велике подршке људи племенитог срца, чија имена чува у нади да ће им једног дана захвалити за свесрдну помоћ.

- Руски доктори рекли су нам да су потребна још два третмана матичним ћелијама и 24. јула требало би да будемо у Москви. Успјели смо да обезбиједимо тек половину од 5.500 евра, колико кошта један третман, рекла је Милева.

Милева Дундић је самохрана мајка, а ради као службеница у сребреничком Основном суду. Њен супруг Бранислав умро је 1994. године, а од тада живи са Игором у кући својих родитеља у Братунцу. Послије недавне смрти мајке и оца Милева је, каже, принуђена да више од осам часова оставља самог Игора у породичној кући.

Жиро-рачун

Самохрана мајка је апеловала на људе добре воље да помогну њеном сину Игору да оде на третман у Русију. У ту сврху у НЛБ Развојној банци у Братунцу отворен је жиро рачун: 562-100-80139851-48.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана