Хаљине и одијела на дар за радост матураната вишечланих породица

Милош Васиљевић
Хаљине и одијела на дар за радост матураната вишечланих породица

Бањалука - Удружење породица са четворо и више дјеце из Бањалуке позвало је све људе великог срца, ако су у могућности, да подрже акцију донирања матурских хаљина и одијела за 50 средњошколаца из вишечланих породица.

Предсједник Удружења "Четири плус" Јован Радовановић је казао да је ово већ четврта година како је покренута велика акција коју реализују заједно са суграђанима.

Он је додао да испит зрелости и ове године полаже велики број средњошколаца чији родитељи нису у могућности да им приуште матурске хаљине и одијела. Ипак, свих ових година ту су људи који могу и желе да помогну.

- На вријеме смо ушли у припрему тог великог чина и посебне вечери за младе. Ми ћемо све урадити да момци имају прикладна одијела, а дјевојке свечане хаљине. Потребно нам је заједно 50 одијела и хаљина да нико не остане ускраћен - казао је Радовановић.

Он је додао да сви донатори могу да их посјете у улици Петра Рађеновића, у насељу Лорка. У солидарност комшија и суграђана не сумња, па је оптимиста и вјерује да ће матуру дјеца из вишечланих породица дочекати спремна.

- Најчешћи донатори су родитељи који су претходних година својој дјеци купили одијела и хаљине, па свјесни важности и тешке финансијске ситуације, без дилеме дарују хаљине и одијела. Имали смо и случај када људи купе намјенски да вишечланим породицама олакшају бар донекле ситуацију у којој се налазе - рекао је Радовановић.

На сличну акцију одлучили су се и у Дому за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић" па су акцију покренули прије нешто мање од мјесец. Успјешно су акцију привели крају захваљујући хуманистима који су свјесни важности потребе да штићеници матуру прославе у свечаној одјећи. Директор дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут казао је да средњу школу завршава 17 ученика, те десет основаца.

Колективно крштење

Поводом Међународног дана породице, 15. маја, Удружење породица "Четири плус" јубиларни, десети пут, организоваће колективно крштење, а за ову годину припремају се да окупе све досадашње генерације на једном мјесту.

- Поред нових крштења малишана, ове године планирамо да окупимо све дјечаке и дјевојчице који су до сада ову свету тајну примили на колективном крштењу и обиљежимо десет година традиције - рекао је Јован Радовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана