Добој и Станари имовину ће дијелити преко суда

М. Л.
Добој и Станари имовину ће дијелити преко суда

Добој - Град Добој и општина Станари ни јуче нису успјели да се договоре у вези са арбитражним питањем, па ће имовину по свему судећи дијелити на суду.

Ове двије локалне заједнице имовину дијеле већ дуже од двије године, а једино у вези с кредитом од шест милиона марака из 2012. године не могу да нађу „заједнички језик“. Станари су статус општине добили 2015. године, а рок за подјелу имовине са Добојем, у чијем су саставу раније били, био је 90 дана, али споразум између ових локалних заједница није постигнут.

Члан Комисије за формирање арбитражног питања из општине Станари Горан Јеринић потврдио је да договор између ове двије локалне заједнице није постигнут.

- Нисмо се помакли ни корака. Они не одустају од идеје да Станари враћају преостали дио кредита који износи око 2,9 милиона КМ, док смо ми инсистирали на томе да докажу који је удио тог кредита уложен у Станаре и шта је конкретно предмет подјеле. Ми не бјежимо ни од судског процеса, који нас вјероватно очекује у идућем периоду - рекао је Јеринић.

Он је истакао да ће о свему обавијестити и одборнике у овој општини на данашњој сједници, након чега ће знати шта и како даље.

Изјаву предсједника добојске комисије за формирање арбитражног питања Мирослава Кршића јуче нисмо успјели добити јер није одговарао на наше позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана