Doboj i Stanari imovinu će dijeliti preko suda

M. L.
Doboj i Stanari imovinu će dijeliti preko suda

Doboj - Grad Doboj i opština Stanari ni juče nisu uspjeli da se dogovore u vezi sa arbitražnim pitanjem, pa će imovinu po svemu sudeći dijeliti na sudu.

Ove dvije lokalne zajednice imovinu dijele već duže od dvije godine, a jedino u vezi s kreditom od šest miliona maraka iz 2012. godine ne mogu da nađu „zajednički jezik“. Stanari su status opštine dobili 2015. godine, a rok za podjelu imovine sa Dobojem, u čijem su sastavu ranije bili, bio je 90 dana, ali sporazum između ovih lokalnih zajednica nije postignut.

Član Komisije za formiranje arbitražnog pitanja iz opštine Stanari Goran Jerinić potvrdio je da dogovor između ove dvije lokalne zajednice nije postignut.

- Nismo se pomakli ni koraka. Oni ne odustaju od ideje da Stanari vraćaju preostali dio kredita koji iznosi oko 2,9 miliona KM, dok smo mi insistirali na tome da dokažu koji je udio tog kredita uložen u Stanare i šta je konkretno predmet podjele. Mi ne bježimo ni od sudskog procesa, koji nas vjerovatno očekuje u idućem periodu - rekao je Jerinić.

On je istakao da će o svemu obavijestiti i odbornike u ovoj opštini na današnjoj sjednici, nakon čega će znati šta i kako dalje.

Izjavu predsjednika dobojske komisije za formiranje arbitražnog pitanja Miroslava Kršića juče nismo uspjeli dobiti jer nije odgovarao na naše pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana