Бујица покидала главну водоводну цијев у Сочковцу

Срна, RTRS
Бујица покидала главну водоводну цијев у Сочковцу

Петрово - Петровско насеље Сочковац је остало без воде када је бујица покидала главну водоводну цијев, а у току дана очекује се нормализација водоснадбијевања, рекао је директор Јавног комуналног предузећа “Вода” Горан Михајловић.

“Квар је саниран. Сада се само чека да се базени напуне водом и да се нормализује водоснабдијевање у овом дијелу општине”, рекао је Михајловић, нагласивши да се нормализација водоснабдијевања очекује до краја дана.


У снажном кишном невремену које је ноћас захватило комплетно подручје општине Петрово, поплављено је 20 кућа и најмање два предузећа, заплављено је 100 стамбених и помоћних објеката, док су мостови уништени или оштећени.

Из општинске управе наводе да је причињена и огромна штета на путним комуникацијама, а у прекиду је телефонски саобраћај у дијелу опшине и снабдијевање водом са изворишта “Врела”.

Уништени су мостови у насељима Порјечина и Сочковац, па су од остатка општине одсјечени мјештани Кртове и Сочковца, док је оштећен мост који води ка манастиру Озрен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана