Bujica pokidala glavnu vodovodnu cijev u Sočkovcu

Srna, RTRS
Bujica pokidala glavnu vodovodnu cijev u Sočkovcu

Petrovo - Petrovsko naselje Sočkovac je ostalo bez vode kada je bujica pokidala glavnu vodovodnu cijev, a u toku dana očekuje se normalizacija vodosnadbijevanja, rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća “Voda” Goran Mihajlović.

“Kvar je saniran. Sada se samo čeka da se bazeni napune vodom i da se normalizuje vodosnabdijevanje u ovom dijelu opštine”, rekao je Mihajlović, naglasivši da se normalizacija vodosnabdijevanja očekuje do kraja dana.


U snažnom kišnom nevremenu koje je noćas zahvatilo kompletno područje opštine Petrovo, poplavljeno je 20 kuća i najmanje dva preduzeća, zaplavljeno je 100 stambenih i pomoćnih objekata, dok su mostovi uništeni ili oštećeni.

Iz opštinske uprave navode da je pričinjena i ogromna šteta na putnim komunikacijama, a u prekidu je telefonski saobraćaj u dijelu opšine i snabdijevanje vodom sa izvorišta “Vrela”.

Uništeni su mostovi u naseljima Porječina i Sočkovac, pa su od ostatka opštine odsječeni mještani Krtove i Sočkovca, dok je oštećen most koji vodi ka manastiru Ozren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana