Бољи дани за раднике у братуначком Техничком ремонту

Крстина Ћирковић
Бољи дани за раднике у братуначком Техничком ремонту

Братунац - Нови власник братуначког "Техничког ремонта", осим редовних плата, обезбиједиће радницима социјалну сигурност и квалитетније пословање предузећа.

Наведено је то у колективном уговору који су јуче потписали директор "Техничког ремонта" Владимир Вулетић и представник 135 запослених у том предузећу Бранислав Милошевић.

Уговором су регулисана сва права и обавезе из Закона о раду и Гранског колективног уговора за запослене у металској индустрији и рударству РС. Потписивању је присуствовао предсједник Гранског синдиката Тане Пеулић, који је задовољан јер су нови власник и руководство "Техничког ремонта" показали опредијељеност да поштују сва права запослених по основу рада и из рада.

- Нови власник се обавезао да ће убудуће кроз редовно пословање, осим редовних плата и других примања, ријешити и квалитетније награђивање запослених у овом предузећу - изјавио је Пеулић и додао да је почела исплата заосталих плата радницима у складу са споразумом о регулисању међусобних односа између новог власника и синдикалног одбора овог предузећа, који је потписан у марту ове године.

Вулетић је обећао да ће ново руководство дати све од себе да се испоштују све обавезе из купопродајног уговора.

- Циљ нам је да обезбиједимо сигурност за 135 запослених и да у 2015. години проширимо производњу, што ће омогућити запошљавање још 120 радника - поручио је Вулетић.

Он је нагласио да је "Технички ремонт" једина фабрика намјенске индустрије у Српској која је приватизована и која има тржиште у иностранству, што је стратешки интерес за Српску. Потписивање појединачног колективног уговора поздравио је и Жељко Шаренац, који у овом предузећу ради као занатлија пуних 35 година.

- Радницима је овај документ веома важан јер нам пружа сигурност за посао и да ће нови власник обезбиједити услове рада и редовну исплату зарада и других примања - рекао је Шаренац. Предузеће "Технички ремонт", чији је већински власник капитала са 65,5 одсто била Влада РС, купила је компанија "ЕЛЊ Глобал", која се обавезала да ће измирити све заостале обавезе према радницима и да ће обезбиједити тржиште за производе из намјенске индустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана