Бивши ученици уређују школу у Градишци

Г.С.
Бивши ученици уређују школу у Градишци

Градишка - Основну школу "Вук Стефановић Караџић" у Турјаку код Градишке посјетили су јуче донатори из Швајцарске који су овој школи недавно поклонили намјештај и наставна средства захваљујући чему је побољшан квалитет наставе.

Иако већ годинама живе и раде у Швајцарској, хуманисти нису заборавили гдје су научили слова и бројеве, стекли прва пријатељства и љубави, па су поклонили опрему за четири подручне и централну школу. Донација је реализована у сарадњи са швајцарским клубом борилачких вјештина "Рејтинлс" чији је директор Мирослав Стојнић из Турјака. Он је рекао да је будућност дјеце најважнија због чега њихов боравак у школи треба да буде што пријатнији.

- Видјели смо да ученици користе намјештај који смо и ми употребљавали прије неколико деценија када смо били ђаци ове школе. Зато смо одлучили да учинимо све што је у нашој могућности како би учионице добиле ново рухо, а ђаци боље услове - истакао је Стојнић.

Захваливши на вриједном поклону директор школе Биљана Бараћ је поручила су бивши ђаци успјели у свој намјери јер су обезбиједили боље услове за 173 ђака и за њихове наставнике.

- Новим ђачким клупама и столицама су опремљене три учионице, а табле ће добити кабинети подручних одјељења и централне школе - рекла је Бараћева.

Она је навела да су ђаке посебно обрадовале гимнастичке справе, лопте и наставна средства који ће још занимљивијим учинити часове физичког васпитања и музичке културе.

- Добили смо и географске карте и ормариће за прибор ђака, те десет нових рачунара, канцеларијски материјал, графоскопе и пројектна платна - рекла је Бараћева.

Ученик Владан Јанковић каже да је сад много лакше похађати наставу информатике на новим рачунарима.

- Клупе блистају, а столице су удобне, док су нови рачунари много бржи од старих који су често блокирали - каже Јанковић.

Обећања

Биљана Бараћ је поручила да се хуманисти из Швајцарске неће зауставити на овој донацији. Она је додала да су бивши ђаци обећали да ће и у наредном периоду доставити још рачунара и копир-апарата.

Ови хуманисти су и раније донирали наставни материјал подручним школама у Грбавцима и Цимиротима.

Шта садржи донација

Рачунаре

школске клупе

столице

табле

ормаре

пројекторе

гимнастичке справе

друга наставна средства

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана