Bivši učenici uređuju školu u Gradišci

G.S.
Bivši učenici uređuju školu u Gradišci

Gradiška - Osnovnu školu "Vuk Stefanović Karadžić" u Turjaku kod Gradiške posjetili su juče donatori iz Švajcarske koji su ovoj školi nedavno poklonili namještaj i nastavna sredstva zahvaljujući čemu je poboljšan kvalitet nastave.

Iako već godinama žive i rade u Švajcarskoj, humanisti nisu zaboravili gdje su naučili slova i brojeve, stekli prva prijateljstva i ljubavi, pa su poklonili opremu za četiri područne i centralnu školu. Donacija je realizovana u saradnji sa švajcarskim klubom borilačkih vještina "Rejtinls" čiji je direktor Miroslav Stojnić iz Turjaka. On je rekao da je budućnost djece najvažnija zbog čega njihov boravak u školi treba da bude što prijatniji.

- Vidjeli smo da učenici koriste namještaj koji smo i mi upotrebljavali prije nekoliko decenija kada smo bili đaci ove škole. Zato smo odlučili da učinimo sve što je u našoj mogućnosti kako bi učionice dobile novo ruho, a đaci bolje uslove - istakao je Stojnić.

Zahvalivši na vrijednom poklonu direktor škole Biljana Barać je poručila su bivši đaci uspjeli u svoj namjeri jer su obezbijedili bolje uslove za 173 đaka i za njihove nastavnike.

- Novim đačkim klupama i stolicama su opremljene tri učionice, a table će dobiti kabineti područnih odjeljenja i centralne škole - rekla je Baraćeva.

Ona je navela da su đake posebno obradovale gimnastičke sprave, lopte i nastavna sredstva koji će još zanimljivijim učiniti časove fizičkog vaspitanja i muzičke kulture.

- Dobili smo i geografske karte i ormariće za pribor đaka, te deset novih računara, kancelarijski materijal, grafoskope i projektna platna - rekla je Baraćeva.

Učenik Vladan Janković kaže da je sad mnogo lakše pohađati nastavu informatike na novim računarima.

- Klupe blistaju, a stolice su udobne, dok su novi računari mnogo brži od starih koji su često blokirali - kaže Janković.

Obećanja

Biljana Barać je poručila da se humanisti iz Švajcarske neće zaustaviti na ovoj donaciji. Ona je dodala da su bivši đaci obećali da će i u narednom periodu dostaviti još računara i kopir-aparata.

Ovi humanisti su i ranije donirali nastavni materijal područnim školama u Grbavcima i Cimirotima.

Šta sadrži donacija

Računare

školske klupe

stolice

table

ormare

projektore

gimnastičke sprave

druga nastavna sredstva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana