Безбједнији прелазак улице за 200 србачких малишана

Д. Ј.
Безбједнији прелазак улице за 200 србачких малишана

Србац - Србачки малишани од идуће године моћи ће да безбједније дођу до дјечјег вртића и Центра за дјецу са посебним потребама након што у близини ових установа буде постављена платформа са пјешачким прелазом, која ће у значајној мјери успорити брзину возила.

Уговор о реализацији овог пројекта потписали су начелник Српца Млађан Драгосављевић и директор Агенције за безбједност саобраћаја РС Милија Радовић.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић каже да је ријеч о најпрометнијој србачкој улици у којој се често брзо вози, због чега је сигурност пјешака у значајној мјери угрожена.

Према његовим ријечима, ту се већ налази пјешачки прелаз, али многи не поштују право првенства пјешака. С друге стране, и многи пјешаци несмотрено истрчавају на улицу поред пјешачког прелаза, што може довести до трагичних посљедица.

Директорица вртића Дијана Миланковић каже да ће ова инвестиција у значајној мјери побољшати безбједност дјеце која често у већим групама прелазе преко пјешачког прелаза. Додаје да често воде дјецу на представе, у посјете јавним установама и сличне обиласке, тако да су увијек на опрезу приликом преласка ове улице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана