Bezbjedniji prelazak ulice za 200 srbačkih mališana

D. J.
Bezbjedniji prelazak ulice za 200 srbačkih mališana

Srbac - Srbački mališani od iduće godine moći će da bezbjednije dođu do dječjeg vrtića i Centra za djecu sa posebnim potrebama nakon što u blizini ovih ustanova bude postavljena platforma sa pješačkim prelazom, koja će u značajnoj mjeri usporiti brzinu vozila.

Ugovor o realizaciji ovog projekta potpisali su načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da je riječ o najprometnijoj srbačkoj ulici u kojoj se često brzo vozi, zbog čega je sigurnost pješaka u značajnoj mjeri ugrožena.

Prema njegovim riječima, tu se već nalazi pješački prelaz, ali mnogi ne poštuju pravo prvenstva pješaka. S druge strane, i mnogi pješaci nesmotreno istrčavaju na ulicu pored pješačkog prelaza, što može dovesti do tragičnih posljedica.

Direktorica vrtića Dijana Milanković kaže da će ova investicija u značajnoj mjeri poboljšati bezbjednost djece koja često u većim grupama prelaze preko pješačkog prelaza. Dodaje da često vode djecu na predstave, u posjete javnim ustanovama i slične obilaske, tako da su uvijek na oprezu prilikom prelaska ove ulice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana