Помама за шопинг турама

Маријана Миљић
Помама за шопинг турама

Бањалука - Тржни центри у Загребу, Трсту, Грацу и Бечу организују велике попусте пред предстојеће празнике, а за шопинг излете у ове градове треба издвојити од 25 до 60 марака.

У туристичкој агенцији "Смиљић" рекли су да два пута овог мјесеца организују шопинг у Загреб, за који је потребно издвојити 25 марака.

- У главном граду Хрватске организујемо посјету тржном центру "Вест Гејт" и робној кући "Икеа" - казали су у овој агенцији и додали да влада велико интересовање грађана за шопинг у Загребу, јер је град близу, а за вријеме новогодишњих попуста цијене су знатно снижене.

Агенција "Смиљић" организује и куповину 20. и 27. децембра у тржном центру "Сајсберг" у Грацу, а за пут до овог града потребно је 45 марака.

- Нешто скупљи је шопинг у Бечу, а за путовање 31. јануара потребно је издвојити 60 КМ - казали су у "Смиљићу" и додали да снижења у овим градовима трају од средине овог мјесеца па до краја јануара 2015. године.

У агенцијама кажу да је највеће снижење у тржним центрима у јануару, али додају да се знатан дио гардеробе пробере на почетку снижења у децембру.

И у туристичкој агенцији "Необас" у Бањалуци казали су да организују шопинг у Грацу, а пут кошта 49 КМ. У овој агенцији су додали да ће највјероватније и у јануару организовати посјету "Икеи" и "Сајсбергу" у Грацу.

У туристичкој агенцији "Вуковић" у Приједору су казали да шопинг излет у Загреб кошта 25 КМ.

- За шопинг излет у тржни центар "Торри д Еуропа" у Трсту потребно је такође 49 КМ, колико кошта и посјета Грацу - рекли су у агенцији "Вуковић".

У овим туристичким агенцијама казали су да у оквиру шопинг излета организују и обилазак градова. Крај године је за многе прилика да за мање новца купе оно што су раније планирали, али им је било скупо.

Јелена Марковић из Бањалуке каже да не пропушта распродаје одјеће.

- Сваке године купујем на распродајама, а снижења у Грацу на одјећу за сљедећу сезону буду и до 70 одсто. За ову зиму имам џемпер, једне познате марке, који сам лани пазарила за девет евра - рекла је Марковићева.

Поврат ПДВ-а

У туристичким агенцијама су казали да грађани могу извршити поврат ПДВ-а на појединачне рачуне на којима је износ већи од 150 евра.

- По завршетку куповине све рачуне веће од 150 евра треба овјерити у продавници, а по изласку из Хрватске потребно је овјерити захтјев за поврат ПДВ-а на шалтеру царине - истакли су у туристичким агенцијама и додали да једино на тај начин грађани могу извршити поврат ПДВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана