Црнадак писао Чеферину због ратне заставе на пехару Лиге Европе

Срна
Црнадак писао Чеферину због ратне заставе на пехару Лиге Европе
Црнадак писао Чеферину због ратне заставе на пехару Лиге Европе

Сарајево - Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак упутио је писмо предсједнику Уефе Александру Чеферину поводом фотографија које су се појавиле у медијима, а на којима се јасно види да се на побједничком пехару Уефа Лиге Европе налази ратна застава БиХ.

Из Министарства иностраних послова саопштено је да је Црнадак у писму Чеферину истакао да је у медијима видио фотографију трофеја који се додјељује побједнику УЕФА Лиге Европе, а на којој се налази ратна застава БиХ.

"То је застава која симболизује само један народ, а вријеђа друге народе који живе у БиХ. У БиХ живе Срби, Бошњаци, Хрвати и остали, а застава на постољу пехара је ратна застава, кориштена током грађанског рата у БиХ - од 1992. до 1995. године", навео је Црнадак.

Он је подсјетио да је Дејтонски мировни споразум из новембра 1995. доно мир у БиХ, која је званичну заставу добила 1998. године.

"Ратна застава са пехара вријеђа многе. Надам се да је у питању ненамјерна грешка, па Вас молим да прије финалне утакмице Уефа Лиге Европе 29. маја исправите неправду и у постоље пехара утиснете званичну заставу БиХ, јер ова која се сада налази на трофеју то није", додао је Црнадак.

У саопштењу се напомиње да је Министарство иностраних послова о овом писму информисало и чланове Предсједништва БиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана