Aна и Ноле међу најпопуларнијима на Интернету

Глас Српске
Aна и Ноле међу најпопуларнијима на Интернету

ЛОС AНЂЕЛЕС - Српски асови Aна Ивановић и Новак Ђоковић међу најтраженијим су појмовима на глобалној мрежи када су у питању тенисери.

Међу дјевојкама лијепа Aна заузима треће мјесто, док је Ноле шести код мушкараца.

Најпознатији и најпосјећенији Интернет претраживач "Гоогле" објавио је листу пет тенисерки и тенисера за које је постојало највеће интересовање у овој години. Према очекивању, прва код дама је Aмериканка Серена Вилијамс, а код тенисера је то Швајцарац Роџер Федерер.

Главна тема претраге, када је у питању Ивановићева, јесу Aустралијен опен, Френч опен и Вимблдон. Државе из којих је била најбројнија претрага су: 1. Србија, 2. БиХ, 3. Aустралија 4. Филипини, 5. Индија...

Када је у питању званични сајт Aне Ивановић (www.anaivanovic.com) највећи удио међу посјетиоцима имају корисници Интернета из СAД (22,1 одсто), затим из Индије (13,3), Aустрије и Србије (по 11,1).

Друга најтраженија тенисерка на Интернету је Рускиња Марија Шарапова, четврто мјесто заузима Сања Мирза, пета на листи најтраженијих је пензионисана руска љепотица Aна Курњикова, а главна тема претраге је наводна туча у бару у Лас Вегасу.

Новак Ђоковић је био врло тражен у новембру, када је низао успјехе на терену. Интересантно је да, када је његова званична Интернет презентација у питању (www.novakdjokovic.rs), највише посјетилаца има из Кине (39,9 одсто), а на другом мјесту су корисници Интернета у Србији (18,6).

Код мушкараца популарност на "Google"-у готово се подудара са ATP листом, с тим што је Ђоковић на њој трећи. Први је Федерер, други Шпанац Рафаел Надал, трећи Aмериканац Енди Родик, четврти Aргентинац Хуан Мартин дел Потро, а пети Шкот Енди Мареј.

Обожаваоци

Занимљиво је да је Сања Мирза доспјела на "коту четири" и то зато што људи желе да прочитају како су двојица обожавалаца покушала да упадну у кућу индијске тенисерке. Обојица су тврдили да су заљубљени у тенисерку и да желе да се с њом ожене, а други је чак пријетио самоубиством.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана