Ускоро санација стаза и мостића на крупским слаповима

Срна
Ускоро санација стаза и мостића на крупским слаповима
Ускоро санација стаза и мостића на крупским слаповима

Бањалука - У околини слапова на Крупи на Врбасу, једном од најпопуларнијих бањалучких туристичких садржаја, ускоро би требало да почне уређење пјешачких стаза и других садржаја, а вриједност радова је око 35.000 КМ, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Највећи захват односи се на уређење пјешачке стазе уз слапове, у дужини од око 2,5 километра.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је Срни да ће радови, између осталог, подразумијевати посипање стазе, чишћење корита ријеке Крупе, крчење растиња и шибља, те кошење траве и корова, како би пјешачка стаза била проходна у свом пуном профилу.

Он је рекао да ће, истовремено, на љетњиковцу који се налази на простору за роштиљање уз слапове Крупе, бити урађен нови кровни покривач, као и припадајућа потконструкција.

Билчар је појаснио да ће бити саниране све клупе које се налазе код слапова Крупе и на пјешачкој стази, те да је планирана и набавка нових клупа.

Он каже да је, према пројекту, предвиђена и санација пет, дотрајалих мостића на самим слаповима, те обављање још неких, мање захтјевних радова који су неопходни како би слапови поново засијали пуним сјајем.

“Радови би требало да буду окончани за мјесец и по дана”, закључио је Билчар.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана