Рогатички основац награђен у Бачкој Паланци: Пејзажом завичаја освојио Панонски дечији град

С. М.
 Рогатички основац награђен у Бачкој Паланци: Пејзажом завичаја освојио Панонски дечији град
Рогатички основац награђен у Бачкој Паланци: Пејзажом завичаја освојио Панонски дечији град

Рогатица - Како се примиче крај школске године тако у Основној школи “Свети Сава” у Рогатици стижу нова признања за успјех у наставним и ваннаставним активностима њених ученика. Једно од тих признања донио је и Петар Каришик, ученик трећег разреда, који је учешћем на конкурсу “На крилима детињства” у селу Панонија код Бачке Паланке освојио специјалну награду за пејзаж, на којем је приказао свој завичај.

На тему “На крилима завичаја” малишан је насликао живописан пејсаж села из околине Рогатице, који је побрао симпатије у Панонском дечијем граду.

- Поносан сам на награду која ће ми бити драга успомена, али и подстрек да наставим да цртам и сликам - рекао је Петар.

Он је само један од 2.000 учесника овог конкурса на којем су своје умијеће исказивали ученици основних школа из свих крајева бивше Југославије.

- Малишана су својим стваралаштвом обојили Панонски дечији град - прича Петрова учитељица Наташа Миладиновић, која је са њим присуствовала уручењу награде.

Фестивал је, додаје она, један од највећих не само у Србији него и у региону и протекао је у различитим активностима, као што су музицирање, пјесмаоница, рецитаоница, крке-џаке олимпијада, пјесниковање, сликање, шах, кловнијада, потрага за благом…

- Био је то незабораван догађај. Три дана боравка у прекрасном Панонском дечјем граду и Петру и мени остаће у трајном сјећању. Примљени смо срдачно, стекли велики број нових пријатеља и познаника и вратили се кући уз поруку фестивала да дјечији свијет буде паметнији, да одрасли буду срећнији, да машта буде лепршавија и дјеца да нам буду најздравија - рекла је Миладиновићева.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана