Отворени Дани Српске у Новом Саду

Срна
Отворени Дани Српске у Новом Саду
Отворени Дани Српске у Новом Саду

Нови Сад - У Новом Саду вечерас је отворена пета манифестација “Дани Републике Српске у Србији”, која представља сабор српске народне традиције, пјесме и обичаја и ове године одржава се под називом “Стазама завичаја”, а окупљене је поздравио министар здравља Српске Драган Богданић.

“Ми у Републици Српској смо загледани у стабилну и јаку Србију, јер то је гарант да ћемо имати сигуран ослонац за наш успјешан економски, друштвени, политички и други развој”, истакао је Богданић.

Према његовим ријечима, данашња сарадња између Републике Српске и Србије никад није била боља, добри односи се огледају у изванредној сарадњи предсједника Српске и Србије, сарадњи влада, као и сарадњи са Покрајинском владом.

“Захваљујући таквим односима, Србија је великим средствима помогла Српској да се изгради велики број болница, школа, вртића, водовода, путева, као и других инфраструктурних објеката који значе бољитак Српској и њеним грађанима. Посебно је значајна помоћ Србије Србима који живе у Федерацији БиХ”, рекао је Богданић.

Он је захвалио Граду Новом Саду и Покрајинској влади за подршку на одржавању ове манифестације.

Осим Богданића, на церемонији отварања говорили су и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и директор Фонда за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним Душко Ћутило.

У умјетничком дијелу програма отварања наступила су бројна културно-умјетничка друштва из Новог Сада, Вуковара, као и Републике Српске, а церемонији отварања претходио је коктел у новосадској Градској кући, кога је приредио домаћин Милош Вучевић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана