Otvoreni Dani Srpske u Novom Sadu

Srna
Otvoreni Dani Srpske u Novom Sadu

Novi Sad - U Novom Sadu večeras je otvorena peta manifestacija “Dani Republike Srpske u Srbiji”, koja predstavlja sabor srpske narodne tradicije, pjesme i običaja i ove godine održava se pod nazivom “Stazama zavičaja”, a okupljene je pozdravio ministar zdravlja Srpske Dragan Bogdanić.

“Mi u Republici Srpskoj smo zagledani u stabilnu i jaku Srbiju, jer to je garant da ćemo imati siguran oslonac za naš uspješan ekonomski, društveni, politički i drugi razvoj”, istakao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, današnja saradnja između Republike Srpske i Srbije nikad nije bila bolja, dobri odnosi se ogledaju u izvanrednoj saradnji predsjednika Srpske i Srbije, saradnji vlada, kao i saradnji sa Pokrajinskom vladom.

“Zahvaljujući takvim odnosima, Srbija je velikim sredstvima pomogla Srpskoj da se izgradi veliki broj bolnica, škola, vrtića, vodovoda, puteva, kao i drugih infrastrukturnih objekata koji znače boljitak Srpskoj i njenim građanima. Posebno je značajna pomoć Srbije Srbima koji žive u Federaciji BiH”, rekao je Bogdanić.

On je zahvalio Gradu Novom Sadu i Pokrajinskoj vladi za podršku na održavanju ove manifestacije.

Osim Bogdanića, na ceremoniji otvaranja govorili su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i direktor Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim Duško Ćutilo.

U umjetničkom dijelu programa otvaranja nastupila su brojna kulturno-umjetnička društva iz Novog Sada, Vukovara, kao i Republike Srpske, a ceremoniji otvaranja prethodio je koktel u novosadskoj Gradskoj kući, koga je priredio domaćin Miloš Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana