Ускоро два нова дјечија игралишта у Новој Вароши

Глас Српске
Ускоро два нова дјечија игралишта у Новој Вароши

Бања Лука - Нова варош добиће два модерна дјечија игралишта, и то у улици Стевана Мокрањца и Равногорској, а биће изграђени донацијама компанија "Тропик" и "Елнос", потврдили су у Градској управи.

- Нове справе би требало да замијене дотрајалу опрему на једином већем игралишту у улици Стевана Мокрањаца, а иницијатива за изградњу новог кутка за малишане на овом мјесту је показала компанија "Тропик". Фирма "Елнос" ће донирати опрему за игру преко пута "Нестро" пумпе - рекли су у Градској управи.

Додају да су на постојећем старом игралишту поправили сједалице и да нису радили значајнију санацију управо због тога што ће убрзо бити изграђено ново.

- У току су израде идејног рјешења за одабране локације - објаснили су у Градској управи.

Предсједник Савјета МЗ Нова варош, Манојла Зрнић каже да иницијатива о изградњи игралишта постоји дуже вријеме.

- Лани су оштећене справе на игралишту код "Мог маркета". По налогу Градске управе однесени на поправку, али је у међувремену планирана поправка заустављена јер смо пронашли донатора за санацију, компанију "Тропик". Касније је договорено да и компанија "Елнос" донира опрему. Мислим да би крајем јула и почетком августа требало да почну радови - рекао је Зрнић.

Истиче да ће становници у насељу одахнути када се ријеши  проблем са игралиштима.

- Тражићемо и треће, јер смо једно од већих насеља и имамо доста дјеце - казао је Зрнић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана