Uskoro dva nova dječija igrališta u Novoj Varoši

Glas Srpske
Uskoro dva nova dječija igrališta u Novoj Varoši

Banja Luka - Nova varoš dobiće dva moderna dječija igrališta, i to u ulici Stevana Mokranjca i Ravnogorskoj, a biće izgrađeni donacijama kompanija "Tropik" i "Elnos", potvrdili su u Gradskoj upravi.

- Nove sprave bi trebalo da zamijene dotrajalu opremu na jedinom većem igralištu u ulici Stevana Mokranjaca, a inicijativa za izgradnju novog kutka za mališane na ovom mjestu je pokazala kompanija "Tropik". Firma "Elnos" će donirati opremu za igru preko puta "Nestro" pumpe - rekli su u Gradskoj upravi.

Dodaju da su na postojećem starom igralištu popravili sjedalice i da nisu radili značajniju sanaciju upravo zbog toga što će ubrzo biti izgrađeno novo.

- U toku su izrade idejnog rješenja za odabrane lokacije - objasnili su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Savjeta MZ Nova varoš, Manojla Zrnić kaže da inicijativa o izgradnji igrališta postoji duže vrijeme.

- Lani su oštećene sprave na igralištu kod "Mog marketa". Po nalogu Gradske uprave odneseni na popravku, ali je u međuvremenu planirana popravka zaustavljena jer smo pronašli donatora za sanaciju, kompaniju "Tropik". Kasnije je dogovoreno da i kompanija "Elnos" donira opremu. Mislim da bi krajem jula i početkom avgusta trebalo da počnu radovi - rekao je Zrnić.

Ističe da će stanovnici u naselju odahnuti kada se riješi  problem sa igralištima.

- Tražićemo i treće, jer smo jedno od većih naselja i imamo dosta djece - kazao je Zrnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana