Мјеста за још 50 малишана у Обилићеву

Јасмина Перишић
Мјеста за још 50 малишана у Обилићеву

Бањалука - Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, градоначелник Слободан Гаврановић и директор Центра за предшколско васпитање и образовање Наташа Радуловић свечано су јуче озваничили крај радова на преуређењу вртића "Цврчак" у насељу Обилићево.

Вртић који се налази у Крфској улици простире се на 210 метара квадратних, а од наредне године у њему ће боравити 50 малишана.

Радојичић је овом приликом изјавио да је циљ Републике Српске да буде повећан број дјеце предшколског узраста.

- Драго ми је што је отворен овај вртић, као и што ове године након много времена, имамо 200 првачића више у РС, а и Бањалуци, па постоји потреба за више вртића. Неопходно је да буде донесен један стратешки документ и планирамо за цијелу Републику да заједно са локалним властима радимо на повећању обухвата дјеце - рекао је Радојичић. Он је додао да ће у наредних неколико година у највећој мјери бити ријешен проблем на овим просторима ако сваке године буде отворен по један или два нова вртића.

Гаврановић је истакао да ће се убрзано радити на опремању овог вртића, за чију је адаптацију до сада утрошено око 92.000 КМ.

- Опремање ће коштати додатних 150.000 КМ. Завршавамо и простор у ресторану "Огњиште" на Старчевици у који ћемо смјестити вртић. План је да у буџет за наредну годину буде уврштена изградња вртића "Колибри" у Лазареву, а за сада имамо идеју да и простор у којем је била смјештена Развојна агенција на Старчевици буде прилагођен за вртић - рекао је Гаврановић и додао да је изградња вртића у селу Драгочај још на нивоу идеје.

Радуловићева је рекла да је срећна што су дјеца добила нови објекат, који је 22. по реду у Центру за предшколско васпитање и образовање.

- На листи чекања је око 2.000 малишана, али надамо се да ће се изградњом нових вртића тај број смањивати - рекла је Радуловићева.

Бизнис парк

Слободан Гаврановић је рекао да постоји идеја да и у зони Технолошког бизнис парка буде изграђен један вртић.

- Разговарали смо са привредницима који су купили локације у парку да његов садржај уредимо тако да се у тој зони нађе и један вртић - објаснио је први човјек Бањалуке.

Пријем

Поводом Недјеље дјетета јуче је у Градској управи уприличен пријем за малишане, васпитаче и руководство Центра за предшколско васпитање и образовање града. Дјеца су за ову прилику припремила различите садржаје, па су се тако могле чути пјесмице, приче и рецитације, а од градоначелника Слободана Гаврановића добили су пригодне поклоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана