Mjesta za još 50 mališana u Obilićevu

Jasmina Perišić
Mjesta za još 50 mališana u Obilićevu

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, gradonačelnik Slobodan Gavranović i direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović svečano su juče ozvaničili kraj radova na preuređenju vrtića "Cvrčak" u naselju Obilićevo.

Vrtić koji se nalazi u Krfskoj ulici prostire se na 210 metara kvadratnih, a od naredne godine u njemu će boraviti 50 mališana.

Radojičić je ovom prilikom izjavio da je cilj Republike Srpske da bude povećan broj djece predškolskog uzrasta.

- Drago mi je što je otvoren ovaj vrtić, kao i što ove godine nakon mnogo vremena, imamo 200 prvačića više u RS, a i Banjaluci, pa postoji potreba za više vrtića. Neophodno je da bude donesen jedan strateški dokument i planiramo za cijelu Republiku da zajedno sa lokalnim vlastima radimo na povećanju obuhvata djece - rekao je Radojičić. On je dodao da će u narednih nekoliko godina u najvećoj mjeri biti riješen problem na ovim prostorima ako svake godine bude otvoren po jedan ili dva nova vrtića.

Gavranović je istakao da će se ubrzano raditi na opremanju ovog vrtića, za čiju je adaptaciju do sada utrošeno oko 92.000 KM.

- Opremanje će koštati dodatnih 150.000 KM. Završavamo i prostor u restoranu "Ognjište" na Starčevici u koji ćemo smjestiti vrtić. Plan je da u budžet za narednu godinu bude uvrštena izgradnja vrtića "Kolibri" u Lazarevu, a za sada imamo ideju da i prostor u kojem je bila smještena Razvojna agencija na Starčevici bude prilagođen za vrtić - rekao je Gavranović i dodao da je izgradnja vrtića u selu Dragočaj još na nivou ideje.

Radulovićeva je rekla da je srećna što su djeca dobila novi objekat, koji je 22. po redu u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

- Na listi čekanja je oko 2.000 mališana, ali nadamo se da će se izgradnjom novih vrtića taj broj smanjivati - rekla je Radulovićeva.

Biznis park

Slobodan Gavranović je rekao da postoji ideja da i u zoni Tehnološkog biznis parka bude izgrađen jedan vrtić.

- Razgovarali smo sa privrednicima koji su kupili lokacije u parku da njegov sadržaj uredimo tako da se u toj zoni nađe i jedan vrtić - objasnio je prvi čovjek Banjaluke.

Prijem

Povodom Nedjelje djeteta juče je u Gradskoj upravi upriličen prijem za mališane, vaspitače i rukovodstvo Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje grada. Djeca su za ovu priliku pripremila različite sadržaje, pa su se tako mogle čuti pjesmice, priče i recitacije, a od gradonačelnika Slobodana Gavranovića dobili su prigodne poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana