Која побољшања корисницима доноси нова верзија Firefoxа?

Срна
Која побољшања корисницима доноси нова верзија Firefoxа?

Мозилла је објавила нову верзију свог интернет прегледача - Firefox Quantum 59 верзију прегледача, која корисницима доноси брже вријеме учитавања садржаја на почетној страници, као и кеширане странице.

Firefox 59 корисницима омогућава и побољшану приватност. Обично, када корисник кликне на линк - сајт (и они који се на њему оглашивају) могу да виде са које веб странице је корисник дошао. А то може да открије осјетљиве податке о самом кориснику.

Firefox Private Browsing мод сада блокира овакве информације, спречавајући да оне буду откривене.

Такође, "педесетдеветка" може да спречи сајтове да корисницима постављају питање да ли желе да прихвате тзв. пуш нотификације (push nitifications), потенцијално досадне поп-апове који обично "искачу" на сајтовима са вијестима и друштвеним мрежама.

И алатка Firefox Screenshots је добила надоградњу. Она, у верзији за Firefox Quantum 59, омогућава "кроповање" и обиљежавање садржаја прије његовог дијељења, што значи да неће бити потребе за коришћењем додатног програма за обраду фотографија када су "скриншотови" у питању.

Корисници Firefoxа на macOS оперативном систему имаће користи од употребе одвојених "GPU threadoва", како би се смањило сjецкање током учитавања текста и фотографија на неким страницама. Ту функцију Windows корисници су добили у јануару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана