Lajovićev meč karijere - poslije velike borbe pobijedio Del Potra!

Agencije
Lajovićev meč karijere - poslije velike borbe pobijedio Del Potra!

Srpski teniser Dušan Lajović ostvario je najveću pobjedu u svojoj karijeri, pošto je u osmini finala Mastersa u Madridu savladao Huana Martina del Potra sa 3:6, 6:4, 7:6 (8:6).

Argentinac je u ovaj okršaj ušao kao veliki favorit i skoro svi su očekivali da lako riješi duel u svoju korist. Međutim, Lajović je pružio nevjerovatan otpor i na kraju je uspio da dobije meč.

U sva tri seta je vođena velika borba, u kojima se vidjelo da je momak iz Stare Pazove riješen da napravi iznenađenje. Tako se u prvom dijelu igre držao do 3:3, ali je od tog trenutka protivnik bio odlučniji i sa dva brejka je došao do prednosti u setovima.

Međutim, ni takav ishod nije demoralisao Dušana, pa je i u drugom setu viđena izjednačena borba, ali ovoga puta Srbin  je bio bolji u presudnim momentima, pa je oduzeo servis rivalu, što mu je bilo dovoljno za poravnanje u setovima.

I posljednji dio igre je odlično počeo za Lajovića, koji je već na startu oduzeo protivniku servis. Poveo je sa 1:0, no nije uspio da materijalizuje brejk, pa se Del Potro vratio. Do kraja seta nijedan teniser nije dozvoljavao brejk, pa je odluka pala u taj-brejku.

U presudnom gemu na meču, Argentinac je mnogo bolje zaigrao, te je brzo poveo sa 4:0. Koristio je Lajovićeve greške, kojih je tada bilo, te je izgledalo da je nadomak pobjede, ali...

Ponovo se Dušan nije predavao, imao je izvanredne poteze i sa vezanih pet poena je preokrenuo. Imao je i meč loptu, ali nije uspio da je iskoristi. Ali, drugu jeste, pa je došao do najveće pobjede u karijeri!

Lajović se tako plasirao u četvrtfinale Madrida, gdje će mu rival biti Kevin Anderson! Biće to njihov drugi okršaj, s tim što je prvi dobio Južnoafrikanac, koji je slavio prošle godine u Majamiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana