Jovićev gol nedovoljan za pobjedu – odluka o finalisti pada u Londonu

Srna
Jovićev gol nedovoljan za pobjedu – odluka o finalisti pada u Londonu

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta odigrali su bez pobjednika sa Čelsijem, 1:1, u prvom meču polufinala Lige Evrope.

Srpski fudbaler Luka Jović postigao je jedini pogodak na meču za domaći sastav. Kostić je u 23. minutu sjajno asistirao ka mladom napadaču, koji je još lepše glavom savladao Kepu.

Dobar meč odigrao je i treći srpski fudbaler Mijat Gaćinović, koji je odigrao devedeset minuta, baš kao i Kosti i Jović.

Na drugoj strani strijelac bio je Pedro u 45. minutu. Čelsi je bio mnogo bolji protovnik u većem dijelu utakmice i zasluženo su izborili remi.

Loftus-Čik, koji je odigrao sjajan meč, krajem prvog poluvremena asistirao je Špancu, ovaj je uspio da se namjesti na šut i lijevom nogom savldao je Trapa. Sa rezultatom 1:1 otišlo se na petnaestominutnu pauzu.

Na startu drugog perioda igre gosti iz Londona bili su mnogo bolji protivnik. Stvarali su šansu za šansom, ali nisu uspjeli da iskoriste inicijativu.

Najbolju priliku imao je David Luis, koji je u 60. minutu pogodio prečku. Brazilc sjajno je šutirao iz slobodnog udarca, ali nije imao sreće.

Ajntraht je djeloveo veoma loše, bilo je pitanje trenutka kada će Čelsi doći do prednosti, međutim uspjeli su da odole. Preko potrebnu energiju domaći sastav energiju dobio je ulaskom Pasijensije.

Krenuli su da stvaraju šanse, veoma dobru imao je Abraham u 85. minutu, ali je šutirao glavom preko gola.

U završnici duela ekipe nisu rizikovale, kao da su bile zadovoljne rezultatom 1:1, što znači da će u Londonu biti sve otvoreno. Revanš utakmica igra se za nedjelju dana.

Drugi polufinalni par obilježio je Aleksandar Lakazet, koji je sa dva gola donio trijumf Arsenalu nad Valensijom (3:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana