Uprava Kozare želi Jankovića ili Sredojevića

Zoran Vajkić
Uprava Kozare želi Jankovića ili Sredojevića

Gradiška - Vule Trivunović nije više šef stručnog štaba prvoligaša Kozare, a kao njegovi nasljednici pominju se Igor Janković ili Borče Sredojević.

Sa mladim stručnjakom koji je prošle zime došao na Gradski stadion u Gradišci i potpisao ugovor na godinu čelnici kluba sporazumno su raskinuli saradnju. Ovakav rasplet bio je očekivan, ali niko od aktera nije htio otvarati tu priču dok se ne završi prvi dio sezone, u kojem je Kozara osvojila peto mjesto uz učinak od šest pobjeda, tri remija i sedam poraza. Po riječima direktora Gradiščana Siniše Đurića više se nije moglo čekati.

- Poslije nekih neočekivanih i bolnih jesenjih poraza, Trivunović je sam nudio ostavku. Nismo je prihvatili, vjerovali smo u bolje dane, ali nije išlo iako smo ljetos napravili jak tim. Cilj je plasman u Ligu za prvaka, a sada smo iznad same granice. Sada je sve leglo i “otvorili” smo tu priču i završilo se kako se završilo. O Trivunovićevim ljudskim kvalitetima mogu reći sve najljepše, ispao je korektan i prihvatio je sporazumni raskid ugovora. Na nama je sada da ispoštujemo sve obaveze prema njemu - naglasio je Đurić i dodao da će klub novogodišnje praznike dočekati sa novim trenerom, Jankovićem ili Sredojevićem.

Janković je trenersku karijeru počeo u Kozari, a potom je bio asistent selektoru BiH Mehmedu Baždareviću. Bio je i šef Omladinske škole Borca, gdje je kratko vrijeme bio i šef stručnog štaba, a na početku sezone vodio Tekstilac, ali je saradnja sa Dervenćanima trajala samo dva mjeseca.

- Kozara je klub u kojem sa proveo najveći dio života. Razgovarao sam sa čelnicima, ali ništa nije zvanično dogovarano. Trenutno sam bez angažmana i sigurno je da možemo nastaviti razgovor na tu temu - istakao je Janković, dok drugog kandidata Sredojevića nismo mogli da dobijemo.

 

Bez odgovora

Iako smo pokušali da stupimo u kontakt sa sada već bivšim trenerom Kozare Vuletom Trivunovićem on se nije javljao na telefon. Prije Gradiščana bio je trener banjalučkog Borca sa kojim je postao šampion Republike Srpske u sezoni 2016/17, ali kolo prije kraja tog prvenstva smijenjen je sa kormila. Vodio je sa klupe  još BSK i Slobodu iz Mrkonjić Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana