RS

Trijumf banjalučkog “Dajak kluba”

Trijumf banjalučkog “Dajak kluba” 09.06.2013 19:55 | Agencije

Banjaluka - Banjalučki “Dajak klub” u muškoj i posada Rafting kluba (RK) “Advenčr.net” iz Bugarske u ženskoj konkurenciji trijumfovali su na Rafting evrokupu “Memorijal Branka Štulić”, koji je održan tokom vikenda na Vrbasu.

Banjalučani su trijumfovali, zahvaljujući, prvenstveno, fantastičnoj trci u disciplini “spust”, gdje su u odnosu na drugoplasirani zagrebački RK “Kula” ostvarili prednost od čak 22 sekunde, saopšteno je iz RK “Kanjon”.

Ženska posada RK “Kanjon” iz Banjaluke sjajnom vožnjom i osvojenim drugim mjestom u disciplini “spust” osigurala je srebrnu medalju u generalnom poretku Evrokupa.

- Cijela organizacija, staza, i sve ono što su domaćini preduzeli na sigurnosti, organizaciji i transportu za svaku je pohvalu. Na sve ovo su nas u Svjetskoj rafting federaciji, već i navikli, i uvijek od Banjalučana i očekujemo organizaciju na najvišem nivou, rekao je potpredsjednik Federacije Robert Kazik.

Predsjednik Kajak kanu i rafting saveza BiH Aleksandar Pastir istakao je da je sve urađeno na polju transporta čamaca, logistike, organizacije, postavke staza i prilaza stazama, da bi više od 200 takmičara zadovoljno otišlo svojim kućama iz Banjaluke.

Nakon dva takmičarska dana, prvo mjesto u generalnom plasmanu pripalo je banjalučkom “Dajak klubu”, drugo slovenačkom “Gimpeksu”, a treće RK “Kula” iz Zagreba, dok je u ženskoj konkurenciji prva bila posada bugarskog tima “Advenčr.net”, drugo RK “Kanjon”, a treće SRK “Bosna” iz Zenice.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica