Šef stručkon štaba Alfa Modriče u potrazi za pojačanjima

Darko Pašagić
Šef stručkon štaba Alfa Modriče u potrazi za pojačanjima

Modriča - Pripreme fudbalera Alfa Modriče započeće u srijedu, 23. januara, a u odnosu na jesenji dio ekipe nekadašnji šampion i osvajač Kupa BiH ući će znatno oslabljen.

 

Redove prvoligaša tokom zimske pauze napustili su Dario Damjanović, Dejan Đekić, Danijel Zlatković, Neđo Šuka, Marko Branković, Nemanja Bamburać i Melvin Osmić.

- Među onima koji su otišli bilo je nekoliko prvotimaca i veoma brzo moramo pronaći adekvatna rješenja, jer nam predstoji grčevita bitka za opstanak. Istina bodovni zaostatak za klubovima iz gornjeg dijela tabele nije veliki, tako da je najvažnije odigrati dobro prvih šest kola, poslije čega se takmičenje nastavlja ligama za prvaka i opstanak. Na ruku nam ide i povoljan raspored, ali imali smo ga i u finišu jeseni, kada nismo ostvarili rezultate, koji smo objektivno očekivali - istakao je šef stručnog štaba Modričana Marko Stojić, koji je na klupu ovog kluba sjeo u petom kolu poslije odlaska Bojana Magazina.

Već je izvjesno da će se na prozivci pojaviti tri nova imena. To su: Zoran Blagojević, Igor Stepančev i Dejan Todorović.

- Očekujemo da tog dana sa nama bude i mladi fudbaler banjalučkog Borca Stefan Trivan na kojeg “crveno-plavi” najvjerovatnije računati za proljećne bitke. Obavili smo razgovore sa čelnicima kluba iz “Platonove” i gotovo je sigurno da će Trivan postati naš član. Osim toga moramo dovesti još nekoliko iskusnijih igrača, pogotovo napadača, jer naš najbolji strijelac Šuka je među onima koji su nas napustili - nastavio je Stojić.

Već je poznato da će se cjelokupne pripreme obaviti u Modriči i njenoj okolini.

- Planirali smo da odigramo sedam kontrolnih utakmica, a imena četiri rivala već su poznata. Već 30. januara igraćemo protiv Javora iz Ivanjice, a za 3. februar dogovoren je susret sa Slogom iz Gornjeg Crnjelova. Rival 16. februara biće nam gradiška Kozara, a sedam dana kasnije Orašje. U narednim danima saznaćemo i imena ostalih protivnika i vjerujem da ćemo poslije kvalitetno odrađenih priprema izboriti opstanak - dodao je Stojić.

“Alfa” i dalje sponzor

Krajem novembra iz Upravnog odbora Alfa Modriče povukao se Ilija Jevtić, vlasnik fabrike obuća “Alfa”, koji je bio potpredsjednik kluba.

- On je odlučio da se povuče iz zdravstvenih razloga, pa su mnogi pomislili da više neće ni finansijski pomagati klub. Međutim i u nastavku sezone nosićemo prefiks Alfa, što znači da je Jevtić i dalje uz Modriču - naglasio je Jelić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana