RS

Savez nudi pomoć Napretku

 Savez nudi pomoć Napretku 31.01.2018 18:04 | Drago Gajić, Darko Pašagić

Banjaluka - Fudbalski savez Republike Srpske učiniće sve da Napredak iz Donjeg Šepka, uprkos svim problemima sa kojima se suočava nastavi takmičenje u Prvoj ligi.

Predsjednik FS RS Mile Kovačević naglasio je da će se narednih dana obaviti razgovori sa čelnicima kluba i da će se na sve moguće načine pomoći pokušati posrnulom kolektivu.

- Brinemo o sistemu takmičenja i preduzećemo sve korake da pomognemo Napretku i na taj način spasemo regularnost takmičenja, jer svima je jasno da bi nastavak lige sa 11 klubova, a potom i Liga za opstanak sa pet ekipa od kojih nijedna ne bi ispadala u niži rang ne bi imao smisla - rekao je Kovačević.

Prvi čovjek Saveza je istakao da će delegacija "Kuće fudbala Srpske" u narednim danima posjetiti Donji Šepak sa ciljem da se uvidi u stvarno stanje stvari.

- Vršilac dužnosti generalnog sekretara FS RS Goran Ćejić i komesar za takmičenje Đoko Starčević obaviće razgovore sa predstavnicima kluba i dogovoriti koji su to modaliteti da se klubu pomogne. Vjerujem da će se pronaći način da Napredak nastavi takmičenje - dodao je Kovačević.

Dodatni problem za tim iz Donjeg Šepka mogla bi biti činjenica da su igrači, koji su jesenas nosili dres ovog prvoligaša dobili odriješene ruke.

- Formalno pravno sa njima još nisu raskinuti ugovori i vjerujem da Napredak može skupiti ekipu, koja bi igrala u drugom dijelu sezone. Uz sve to još traje prelazni rok - rekao je Ćejić.

Član Upravnog odbora Napretka Radivoje Lazarević ipak vjeruje da će klub nastaviti prvenstvo.

- Savez je obećao da učiniti sve kako bi se situacija dovela u normalu, ali smo i mi u klubu dužni da to ispoštujemo. Dužni smo toliko Savezu koji nam je u prethodnom periodu dosta pomagao. Obustavili smo osipanje igračkog kadra i nadam se da ćemo predstojećeg vikenda početi pripreme - naglasio je Lazarević.

Propozicije

U slučaju da se desi da Napredak napusti takmičenje prije nastavka prvenstva svi njegovi rezultati iz prvog dijela sezone biće brisani. Ukoliko tim iz Donjeg Šepka odigra bar jedan susret, a onda ne bude u mogućnosti da nastavi takmičenje, sve ostale mečeve izgubiće službenim rezultatom 0:3. U oba slučaja protiv kluba i njegovih čelnika vodiće se disciplinski postupak, a od naredne sezone Napredak bi morao da krene iz najnižeg ranga takmičenja.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica