Премијер лига БиХ за рукометаше: Пет екипа нишани опстанак, Добојлије врх

Синиша Котараш
Премијер лига БиХ за рукометаше: Пет екипа нишани опстанак, Добојлије врх

Бањалука - Са више од мјесец закашњења због проблема са конституисањем новог Управног одбора РС БиХ, напокон ће стартовати и Премијер лига БиХ за рукометаше у којој ће ове сезоне Република Српска имати шест представника.

У премијерном мечу Борац је доживио изненађујући пораз код дебитанта у лиги Слоге из Горњег Вакуфа (24:26), док се остали клубови надају да могу избјећи судбину “црвено-плавог” тима. Иако сви најављују да им је борба за опстанак приоритет, ипак има и оних који се, попут добојске Слоге, надају пласману у плеј-оф. Управо Добојлије играју један од два српска дербија првог кола, и то код новајлије Леотара.

- Иако су Требињци новајлије, имају благу предност због домаћег терена. Нећемо се предати и даћемо све од себе да успјешно уђемо у нову сезону. Иначе, наш циљ је борба за плеј-оф и што бољу позицију на крају - нагласио је тренер Слоге Данко Панић.

Требињци са нестрпљењем очекују ову утакмицу и најављују велику борбу за стартну побједу.

- Лепо је то да играмо дерби и очекујем добру утакмицу, веома важну за оба ривала. Желимо да покажемо да смо се добро припремили и, наравно, желимо победу. Што се тиче амбиција, наше су пласман у средини табеле - истакао је стратег Леотара Милан Симоновић.

Други двобој клубова из Републике Српске биће одигран у Дервенти, гдје ће гостовати Локомотива из Брчког.

- Ово је утакмица коју једноставно морамо да добијемо! Подједнаки смо по квалитету и наша једина предност је домаћи терен. Оно што Дервента жели ове године то је опстанак. Зато морамо бити успјешни као домаћини јер због велике изједначености биће тешко донијети бодове са стране - тврди тренер Дервенте Милорад Бјелошевић.

На клупи премијерлигаша из Брчког сједи прослављени српски рукометаш Жикица Милосављевић, који најављује да ће Локомотива ове сезоне играти модеран рукомет.

- Нама су ове продужене припреме одговарале. Локомотива сада има практично нови тим, а колико је спреман, видећемо на утакмици. Надамо се да можемо изненадити Дервенту са овом младом екипом која настоји да гаји модеран рукомет. Основни циљ нам је опстанак, а из мало среће бисмо можда могли и до седмог места - нагласио је Милосављевић.

Екипа Славије се пред меч са Коњухом суочила са проблемом регистрација играча са стране, који још нису добили лиценце.

- Није то наша кривица и своје смо урадили на вријеме, али због познате ситуације у савезу дошли смо у проблем. Ако до почетка утакмице не ријешимо њихове лиценце, мораћемо наступити у комбинованом саставу - појаснио је тренер “соколова” Борис Тешановић.

Иначе, титулу првака брани екипа Извиђача из Љубушког, која ће се, упркос одлуци да шампион мора играти и домаће првенство, осталим екипама прикључити тек у плеј-офу. 

Парови првог кола: ВОГОШЋА: Вогошћа - Зрињски, ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Славија - Коњух, ВИСОКО: Босна - Маглај, ДЕРВЕНТА: Дервента - Локомотива, ГОРАЖДЕ: Горажде - Грачаница. ТРЕБИЊЕ: Леотар - Слога (Д) (19.30). ГОРЊИ ВАКУФ: Слога - Борац 26:24.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана