Немања Јаничић: Играли смо за опстанак

Душан Репија
Немања Јаничић: Играли смо за опстанак

Бањалука - Један од најбољих појединаца у великој побједи Напретка из Крушевца против Партизана (2:0) у 25. колу Суперлиге Србије био је дефанзивац "чарапана", Бањалучанин Немања Јаничић.

Овај 27-годишњи играч, који је прошао фудбалску школу Борца, блистао је у уторак на утакмици у којој је Напредак добио Партизан са 2:0 и готово ријешио питање шампиона Србије.

- Без обзира на приче да смо играли борбеније како бисмо срушили Партизан и помогли Црвеној звезди да освоји титулу, тврдим да смо играли само за себе. Жељели смо да дефинитивно обезбиједимо опстанак и побједу поклонимо навијачима, који су једни од најбољих у Србији. Осјећала се велика еуфорија прије, а град је на ногама и послије меча. Ипак, не пада Партизан сваки дан - рекао је високи штопер.

Са Крушевљанима има уговор до краја сезоне и истиче да нема ништа против да остане "Под Багдалом".

- Одлично сам се снашао овдје, осјећам се као код куће. Послије завршетка сезоне сјешћу са људима из клуба да видим да ли и даље желе да сарађујемо. Волио бих да останем, иако не бих имао ништа против и да се опробам у иностранству - нагласио је Јаничић.

Истиче да би волио да некад при крају каријере ипак обуче дрес матичног Борца јер када је требало да пређе из јуниора у сениоре, одлучио је да каријеру настави у црногорском Могрену.

- Свакако да бих то желио. Кад год могу, дођем у Бањалуку и повремено пратим шта се дешава у Борцу. Нисам одиграо ниједну утакмицу за сениорски састав "црвено-плавих". Моји бака и дјед живе у Будви па сам одлучио да у Могрену потражим фудбалску срећу. Тамо сам играо пуних седам година, затим прешао у Бежанију. Послије годину стигао сам у Напредак и већ двије и по године браним боје Крушевљана - закључио је Јаничић.

Репрезентација

Немања Јаничић истиче да би се врло радо одазвао позиву селектора Републике Српске Жељка Бувача за пријатељски меч између Српске и Србије који је заказан за 4. септембар.

- То ми је велика жеља и на располагању сам људима који одлучују о отме ко ће играти. За сада није било контаката, али бих се свакако одазвао позиву - рекао је Јаничић.

Инцидент са Илићем

Током утакмице против Партизана Јаничић је имао вербални инцидент са капитеном Партизана Сашом Илићем.

- Било је то у жару борбе, као што се често дешава на терену. Међутим, све се брзо завршило, спортски смо се поздравили и ставили тачку на тај догађај - рекао је Јаничић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана