Лазар Марјановић, фудбалер Крупе: Прелијепу сезону Крупе треба крунисати трофејом

Душан Репија
Лазар Марјановић, фудбалер Крупе: Прелијепу сезону Крупе треба крунисати трофејом

Бањалука - Прилику да освоје први трофеј на нивоу БиХ фудбалери Крупе имаће у сриједу (17 часова, Арена спорт 1) када у реваншу финала Купа дочекују Жељезничар.

Предност ривала од 2:0 из првог меча значи тежак посао за момке Слободана Старчевића, који без обзира на лошије издање у Сарајеву имају разлога за оптимизам. Граде га и на чињеници да су прије мање од 20 дана савладали Жељезничар у првенственом мечу са 2:0. Таква побједа гарантовала би им продужетке, а онда је све могуће. Међутим, потребно је прво постићи два, а не примити ниједан гол. У поменутом првенственом мечу један од кључних играча био је стријелац другог гола Лазар Марјановић.

- Мислим да ће се овај меч разликовати од тога, јер су они тада још били у игри за титулу и тражили победу на нашем терену. Сада ће се вероватно бранити, али без обзира на све мислим да можемо достићи њихову предност. Било би идеално да их рано отворимо, али неће бити касно кад год дође тај гол. Битно је да будемо концентрисани и одговорни у дефанзиви, не смемо да срљамо по сваку цену - рекао је Марјановић.

Прије само седам година Крупа је била далеко од велике сцене, а сада има прилику да избори наступ у квалификацијама за Лигу Европе. Био би то врхунац сезоне у којој су изборена финала купова РС и БиХ, падали Жељезничар, Зрињски, Сарајево..., а клуб остварио прве иностране трансфере продајом Ирфана Јашаревића и Елвира Кољића.

- Без обзира на то да ли ћемо освојити трофеј или не, мислим да је сезона врло успешна. Било је заиста лепих тренутака. Из тог разлога не осећамо притисак какав они сигурно имају, јер су већ изгубили титулу. Са друге стране, за нас би трофеј значио заокружену причу и био сатисфакција за све људе у клубу о око њега који гаје породични однос - рекао је Марјановић.

Старчевић ће морати да склапа тим без суспендованих Николе Дујаковића и Радосава Алексића, док је Нусмир Фајић под знаком питања, јер још има оток настао приликом једно дуела у првом мечу.

  • Биће много теже без њих тројице, јер су они међу момцима који имају највећу минутажу. Ипак, има нас довољно док год можемо направити прву поставу. Сви који истрче на терен даће све од себе и мислим да се неће осетити ничији изостанак, јер сви једва чекамо да почне меч. Боља мотивација од шансе за освајање трофеја није потребна - закључио је Марјановић.

“Жељо” већ у Бањалуци

Колико су у Жељезничару озбиљно схватили реванш говори и податак да су од понедјељка у Бањалуци, гдје ће екипа боравити у карантину и у тишини се спремати за реванш. На “Грбавици” су свјесни да би евентуални губитак овог трофеја послије изгубљеног првенства изазвао нове потресе којих је у посљедњим сезонама било више него што је ико ко навија за овај клуб могао да очекује.

Пељто на центру

Ирфан Пељто из Сарајева биће главни судија утакмице између Крупе и Жељезничара. Помагаће му Сенад Ибришимбеговић (Травник) и Давор Бељо из Мостара. Судије иза гола биће Адис Мулахасановић и Адмир Шеховић, а четврти судија је Харис Каљанац. Сва тројица су из Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана