RS

Igokea prodajom popunila budžet

 Igokea prodajom popunila budžet 28.02.2018 13:18 | Ivan Dragičević

Laktaši - Odlaskom Kejtina Rajnharta u Ulm Igokea je ostvarila treći transfer ove sezone, jer je prije njega Bambergu prodala Dorela Rajta, a Tibingenu Malkolma Lija, čime je popunjen budžet za lakše funkcionisanje do kraja sezone.

Ubitačni Rajnhart napustio je Igokeu poslije samo tri utakmice u ABA ligi i s trofejom, jer je u Kaknju osvojio Kup BiH. Bilježio je 17 poena u prosjeku, pokazao je razigravačke kvalitete, iako je primarno skorer sa odličnim šutom za tri poena.

- Kada je doveden, imali smo ideju da ga nudimo dalje, jer nije jeftin igrač. Dobili smo ponudu od Ulma, bila je najbolja od svih pristiglih i odlučili smo da ga prodamo. Gubimo na kvalitetu, ali svakako je kraj sezone i obezbijedili smo opstanak u ABA ligi, tako da smo ispunili cilj - rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Interesantno je da je Rajnhart otišao u Njemačku kao i njegovi prethodnici Rajt i Li, a, uostalom, ljetos se i Džejms Robinson preselio u tamošnji Bajrojt. Igokea je finansijski ponovo dobro prošla.

- Nema posebne konekcije sa Njemačkom, koincidencija je da su svi završili tamo. Finansijski smo dobro prošli, prodajom trojice igrača dobili smo značajna sredstva za popunjavanje budžeta za ovu sezonu - dodao je Dodik.

Prvi čovjek Aleksandrovčana boravio je u Los Anđelesu tokom Ol star vikenda NBA lige, gdje je dodatno učvrstio veze sa skautima, bivšim asovima i funkcionerima u najjačem košarkaškom takmičenju na svijetu.

- Posebno mi je drago što su ljudi znali za Igokeu, kada sam se predstavljao i govorio odakle sam, znali su za naš klub. Nosim pozitivne utiske, bilo je to odlično iskustvo. Dalibor Ilić je ponovo skrenuo pažnju na sebe, skauti ga prate od 16. godine i sada su ocijenili da je mnogo napredovao. To što je izabran da bude na kampu "Košarka bez granica" dovoljno govori koliki je potencijal - rekao je Dodik.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica